Európa legnagyobb táboroztatási programjában 180 ezren vettek részt az idén

Hírek2022. dec. 15.MTI

Európa legnagyobb táboroztatási programjában 180 ezren vettek részt az idén, az Erzsébet-táborok valamelyikében a fennállásuk óta eltelt évtizedben több mint egymillióan töltötték idejüket - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára zánkai sajtótájékoztatóján.

Hornung Ágnes elmondta: az idén az év végéig rekordszámú, 180 ezer résztvevő töltött időt valamilyen típusú táborban.

A tervek szerint jövőre is ugyanennyi táborozót szeretnének fogadni - jelezte az államtitkár.  

A helyszínen közzétett összegzésben azt írták: az Erzsébet-karácsonyon 2016 és 2021 között több mint 27 ezren vettek részt, idén pedig több mint 11 ezer vendéget vár a szervező Erzsébet Alapítvány.

Az Erzsébet-karácsony a táboroztatási program részeként 2016-ban indult egynapos programként, majd 2021-ben többnapossá vált: az idén november 21-től december 21-ig várja a gyermekeket a zánkai táborban karácsonyi programokkal.

A gyermekeknek cirkuszi előadást, könnyűzenei koncertet, valamint sport- és adventi programokat is szerveztek.

Ezen kívül péntektől vasárnapig családi Erzsébet-táborokba is várják a vendégeket december 18-áig, ide összesen 5 ezren érkezhetnek - tették hozzá.

A családi táborok és az Erzsébet-karácsony programjai hasonlóak: sportesemények, színházi és cirkuszi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások várják a családokat.