Európa legszebb karácsonyi vásárai

Hírek2019. dec. 25.Növekedés.hu

Ünnepi díszbe öltöztek az európai városok: mutatunk párat a legszebb karácsonyi vásárok közül, amelyekért még csak nem is kell olyan sokat utazni.

Advent Bazilika

A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött. 

Az Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt, akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset is megelőzve.

Zágráb (november 30-tól január 7-ig)

A hangulatos vásárok hat héten át várják a látogatókat a horvát fővárosban. Szinte egymást érik a főleg forralt bort és különböző ételeket árusító helyek. A kínálat inkább ételorientált, de az apró ajándékok sem hiányoznak a repertoárból. Ha erre járunk, érdemes korcsolyázni egyet a Ledeni parknál.

Lille, Franciaország (november 22-től december 29-ig)

Az Eurostar vagy az Eurotunnel segítségével seperc alatt Flandria szívébe érünk. Lille karácsonyi vásárában különböző kézműves és fából készült termékek és ajándékok várják a turistákat. A város szívében található Grand Place tér szintén ünnepi díszbe öltözik a több mint egy hónapos időszakra - olvasható az Independent.com oldalán.

Berlin, Németország (november 25-től december 29-ig)

Több mint 70 karácsonyi vásár várja a turistákat Berlinben és annak külvárosában, így a túlzott tömegtől sem kell tartani. A legnagyobb Spandau óvárosában, egy történelmi külvárosban található Berlin nyugati részén. Érdemes ellátogatni Berlin leghíresebb terére, az Alexanderplatzhoz, ahol van egy középkori piac, valamint egy óriáskerék, amelyről lenyűgöző a kilátás.

Bécs, Ausztria (november 15-től január 6-ig) 

A bécsi karácsonyi vásárt minden évben rengetegen felkeresik a világ minden tájáról. Az igazi karácsonyi hangulatért a portál a következőket ajánlja: sétáljunk egyet a Schönnbrunn-palotánál, nézzük meg a piacot, amely közvetlenül előtte található és kóstoljuk meg az osztrák finomságokat, amelyeket az Operaház körüli adventi piacon kínálnak.

Brugge, Belgium (november 22-től január 5-ig)

 
Brugge az ünnepi időszakban igazi téli csodavilággá változik a főtér: macskaköves utcák megtelnek árusokkal, akik helyi különlegességekkel várják a vendégeket. Ráadásul idén a jégpályát egy sokkal környezetbarátabb mesterséges anyaggal helyettesítik.

Strasbourg, Franciaország (november 22-től december 30-ig)

Franciaország legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vásárát több millióan keresik fel az ünnepi időszakban. Strasbourg ilyenkor hangulatos díszkivilágítással, elzászi finomságokkal, adventi koncertekkel, élő jászolokkal és számos kulturális eseménnyel várja a látogatókat.

+1 Oxford Street, London  

Ha Londonban járunk, a hangulat miatt érdemes ellátogatni az Oxford Streetre is, amely idén vadonatúj karácsonyi díszkivilágítást kapott 27 LED-képernyő formájában, amelyeken az ünnepi időszakban különféle üzenetek olvashatóak.