Ezek a világ legdrágább magánrepülőgépei

Hírek2018. júl 13.Növekedés.hu

A legtöbben álmodozni sem mernek róla, van azonban egy szűk réteg, akik megvalósítják: a magánrepülőgépek piacán néhány fős gépektől a hálószobával és ebédlővel felszerelt utasszállítókig minden megtalálható. A Business Insider utánajárt, melyek a világ legdrágább magánrepülői.

Az olyan magánrepülő-gyártók, mint a Gulfstream, a Bombardier vagy az Embraer a repülőgépek kínálatát a luxus, a technológia és a teljesítmény egy újabb szintjére emelik. Vannak azonban olyan ügyfelek is, akik a kereskedelmi célú repülőgépeket, mint az Airbus vagy a Boeing, alakítják át magánhasználatra. Az eredmény mindkét esetben szinte ugyanaz: elképesztő luxus, a gépek ára ugyanis több száz millió dollárig terjed.

Embraer Legacy 500

Ellentétben a listán szereplő többi géppel, az Embraer Legacy 500 egy közepes méretű repülő, amelyet rövidebb útvonalak megtételére használnak. Ára összehasonlításképp a többi luxusgéphez igazán kedvező, mindössze 20 millió dollár. A gép belseje azonban a „csekély” összeg ellenére is meggyőző: a kabint egyedi bőr és fafurnér díszíti. A padlón pedig a legminőségibb szőnyegek találhatók.

Gulfstream G500

A G500 nem épp a legolcsóbb a Gulfstream kínálatában a maga 44 millió dolláros árával, ennek oka az lehet, hogy a legújabbak közé tartozik. A gép a megrendelő igényeinek megfelelően testreszabott kabinokkal rendelkezik. Az üzletemberek számára fontos, hogy naprakészek maradjanak a hosszú utazások alkalmával: a repülőgép gyors hozzáférést biztosít az internethez, 30-szor gyorsabbat, mint a versenytársai.

Gulfstream G650ER

A 66 millió dolláros gép hatótávolsága több mint 7500 mérföld. Az utastér bőrbútorokkal, fa furnérokkal és stílusos kőfaragással van díszítve. Ami viszont még extrább, hogy a kabin okostelefonos alkalmazással vezérelhető.

Bombardier Global 7000

A 73 millió dolláros repülőgépet hosszú utakra alakították ki, az előzetes bejelentések alapján pedig az év második felében lesz forgalomba helyezve. A kabin számos módon variálható, akár egy komplett ebédlőt is ki lehet alakítani. De a Global 7000 egy privát hálószobával is rendelkezik. Ez azért is fontos, mivel a repülőgépnek több mint 8500 mérföldes hatótávolsága van - ami azt jelenti, hogy ha valaki New Yorkból utazik például Ausztráliába, akkor nem áll meg míg Sydneybe nem ér.

Embraer Lineage 1000E

Az 53 millió dolláros árért cserébe akár 6-7 fő is kényelmesen utazhat rajta, saját hálószoba és fürdőszoba is található a gépen. A tervező több különböző stílust is ajánl a belső kialakításhoz, akár a Távol-Keletet vagy a 1930-as éveket idéző hangulatot.

Airbus ACJ319Neo

Az Airbus Corporate Jet, az Airbus A319neo repülőgép üzleti változata. Az ACJ319neo alapára 101,5 millió dollár. A sugárhajtású jármű közel 7800 mérföldet tud repülni, akár Los Angelesből egészen Svájcba, egyetlen leszállás nélkül.

Boeing 787-8 BBJ

A 787-es kitűnik hatótávolságával, leszállás nélkül ugyanis 17 150 km megtételére képes. A nagy utazósebessége, alacsony kabinnyomása, hatalmas ablakai és csendes utastere pedig igazán ideálissá teszi ügyfelei számára. – nyilatkozta Steve Taylor kapitány, a Boeing Business Jets elnöke.

Boeing 747-8 Intercontinental BBJ

Egy szerencsés ügyfél, kinek kiléte nem publikus, megkapta saját személyre szabott Boeing 747-8I gépét, amelynek alapára 403 millió dollár. A hálókabinnal szerelt gép összesen 4,800 négyzetméteres teret kínál a fedélzeten tartózkodó utasoknak. ... akik több mint 16 ezer km-es hatótávval vehetik igénybe az akár 100 utas szállítására alkalmas repülőgépet.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.