Ezekre a hírekre voltak a legtöbben kíváncsiak 2018-ban

Hírek2019. jan 4.Növekedés.hu

Több mint 5000 szerkesztőség 3 millió cikkének olvasottságát vizsgálva a tavalyi események közül tarolt a futball világbajnokság, a gazdasági hírekben pedig a Facebook és Elon Musk botrányai, a politikában pedig a Trump-Kim csúcstalálkozó. Az egyetlen napra jutó olvasók számánál új rekord született: több mint 1,1 millió órát töltöttek az online hírolvasók Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről szóló beszámolókkal. Nem sokkal maradt le ettől a novemberben rendezett amerikai időközi választás: egymillió órát töltöttek az olvasók a politikai eseményről szóló hírek böngészésével. Mindez a Chartbeat friss felméréséből derül ki, amely fele részben angol nyelvű, 5000 online híroldal 3 millió cikkének olvasottsági adatait vetette össze 33 témakörben, a felmérést a The Economist ismertette részletesen. A brit hercegi esküvő minden olvasottsági rekordot megdöntött tavaly. Donald Trump volt a leginkább követett politikus, Twitter-üzenetei a legolvasottabbaknak számítanak. Donald Trump amerikai elnök beszél támogatóihoz egy választási kampányrendezvényen a Florida állambeli Fort Myers-ben októberben. A thaiföldi barlangban ragadt fiatal futballisták kimentéséről 3,4 millió órát olvastak összességében, de az összes többi vezető hír bűncselekmény vagy tömegszerencsétlenség. Ezek közül is a floridai Parkland-ben egy középiskolai lövöldözésről olvastak a legtöbben, de a genovai híd összeomlása, a Michael hurrikán pusztítása, és a pittsburgh-i lövöldözés is kiemelten követett esemény volt. Az A10-es autópálya leszakadt Morandi hídja Genovában 2018. augusztus 19-én. Az öt nappal korábban bekövetkezett balesetben legkevesebb 42 ember életét vesztette.  A politikai események közül a legtöbben a Donald Trump – Kim Dzsongun-találkozóra voltak kíváncsiak. Sokan követték a Brexit-tárgyalások fejleményeit, az iráni-amerikai atomalku felmondását, a venezuelai államcsőd közeli helyzetet, és a szíriai polgárháborút, a Jemenben dúló háborúról azonban viszonylag kevesen olvastak. Szaúd-Arábia kétszer került a hírek frontvonalába: a nők autóvezetésének engedélyezése, illetve a Dzsamal Hasogdzsi gyilkosság révén. Az iskolai lövöldözések ellen tiltakoztak San Franciscóban tavaly március végén. A gazdasági hírek általában jóval kevesebb olvasót vonzanak, de a tavalyi események közül kiemelkedtek a Facebook és Elon Musk körüli botrányok, és viszonylag sokan követték a kereskedelmi háború fejleményeit.
A thaiföldi haditengerészet felvétele egy mentőcsapatról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Maeszaiban tavaly júniusban. A politikai vezetők mezőnyében egyértelműen Donald Trump tarolt, és nem csak a már említett észak-koreai csúcstalálkozóval, hanem az orosz kapcsolatait vizsgáló bizottság munkájával kapcsolatban is. A második helyen Vlagyimir Putyin áll, aki szinte egész évben sok olvasót vonzott, főként az újraválasztásával, majd év végén az Azovi-tengeren zajló ukrán-orosz konfliktussal. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök kezet fog a szingapúri Sentosa szigeten fekvõ Capella Hotelben tartott csúcstalálkozójukon június 12-én.  Harmadik helyen a frissen megválasztott brazil elnök, Joir Bolsonaro áll, akire jóval többen voltak kíváncsiak, mint Emmanuel Macronra és Angela Merkelre. Jair Bolsonaro szélsőjobboldali elnökjelölt támogatói ünnepelnek Rio de Janeiróban október 28-án, miután Bolsonaro nyerte meg a brazil elnökválasztást.  A francia elnök az év végi tüntetés-sorozattal került leginkább a hírek homlokterébe, míg a német kancellár-asszony a legtöbb publicitást a Quebecben rendezett G7-es csúcstalálkozó alkalmával, illetve pártelnöki tisztségének feladásakor kapta. A Chatbeat felmérése szerint tavaly már jóval többen követték a mobiltelefonjukon a híreket, háttérbe szorítva az asztali gépet és a tabletet.  Szabó Anna

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.