Ezért is sztrájkol egy Eiffel-torony dolgozó

Hírek2018. aug 3.Növekedés.hu

A francia főváros egyik legkedveltebb látványossága, az Eiffel-torony tavaly több, mint 6 millió turistát fogadott. Működését azonban ismételt sztrájkok zavarták meg, mert fenntartóinak 300 fős csapata különböző, a zsebtolvajlástól a karbantartási munkákig terjedő ügyek miatt többször is tiltakozásba fogott. A legutóbbi sztrájk a liftek előtt kígyózó, hosszú sorok miatt tört ki. A tornyot a turista-szezon derekán le kellett zárni. A július óta érvényben lévő előírások szerint a Torony kezelői a napi jegyek felét azok számára teszik félre, akik jegyüket interneten vásárolták meg és meghatározott időpontban érkeznek. Korábban csak a jegyek 20 százalékát lehetett előre megvenni.  A gondot közvetlenül az okozza,  hogy a különböző típusú jegyek tulajdonosai számára külön lifteket jelöltek ki, ami „időszakonként kegyetlenül hosszú, egyenlőtlen sorok kialakulásához vezetett” olvasható a CGT szakszervezet által kiadott közleményben. Így előfordul, hogy azokban az időszakokban, amikor kevés az előre megvásárolt jegy – így kora délután vagy esténként – a foglalt jeggyel érkezők számára fenntartott lift félig üres, míg a másiknál a jegy nélkül érkező turistáknak akár három órát is kell várniuk. A szakszervezeti vezetők szerint a rendszer kimerítette a személyzetnek azokat a tagjait, akiknek az ideges turistákkal kellett foglalkozniuk, ezért sztrájkba kezdtek.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.