Ezt teszi az MKB Bank a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

Hírek2020. márc. 19.Növekedés.hu

A törlesztési moratóriumról szóló rendeletnek eleget tevő ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az MKB Bank az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek közül átmenetileg felfüggeszti a személyi kölcsön, a hitelkártya- és lakossági folyószámlahitel-termékek értékesítését - olvasható a pénzintézet közleményében.

A felfüggesztés célja a rendeletnek történő mielőbbi tartalmi megfelelés, valamint a további ügyfélkiszolgáláshoz szükséges technikai feltételek biztosítása. 

Az MKB Bank felfüggeszti a rendelet hatálya alá tartozó hitelek törlesztőrészleteinek beszedését.

A törlesztőrészletekkel kapcsolatos további tájékoztatást a Magyar Nemzeti Bankkal és a Bankszövetséggel történő egyeztetést követően biztosítunk

- szól a közlemény.

A törlesztési moratórium minden ügyfélre vonatkozik, azonban a kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsék, ezzel elkerülve az esetleges későbbi törlesztőrészlet növekedését.

Amennyiben ügyfeleink nem szándékoznak igénybe venni a moratóriumot, biztosítjuk számukra a folyamatos törlesztés lehetőségét. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben biztosítunk tájékoztatást - zárul a közlemény.