Fagyos napok elé nézünk - ekkor enyhülhet az időjárás

Hírek2024. jan. 13.Növekedés.hu

A hétvégén nappal 0 és 4 Celsius-fok között alakulhat a hőmérséklet, éjszakánként pedig mélyen 0 alá csökkenhet a hőmérő higanyszála. Jövőhét közepén érkezhet az enyhülés.

Szombat

Szombaton napközben a Dunántúl északkeleti részein, főváros környékén lévő felhőzet lassan halad kelet felé, eközben szakadozhat, valamint a keleti határ közelében is lehetnek tartósan borult körzetek, az ország nagyobb részén azonban többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A borult tájakon hószállingózás nem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon döntően 0 és +4 fok között valószínű, a tartósan borult tájakon fagypont alatt maradhat a hőmérséklet - olvasható a HungaroMet weboldalán

Szombat este a fátyolfelhőzet mindenütt növekszik, de az ország egyes részein rétegfelhőzet is lehet. Hószállingózás, gyenge havazás elsősorban az Északi-középhegységben és a keleti tájakon előfordulhat. A nyugatias szél az északi és keleti megyékben élénk, néhol erős maradhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul.

Vasárnap

Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel nyugaton) tartósan borult lehet az ég. Hószállingózás a borult részeken még előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél az északi és keleti tájakon olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, a tartósan borult tájakon lesz hidegebb.

Jövőhét

Jövőhét közepéig velünk maradhatnak az előrejelzések alapján a nagy éjszakai hidegek és nappal sem emelkedik jelentősen fagypont felé a hőmérséklet.

Ahogy a met.hu írja: A következő napokban még mindig nyugodt lesz időjárásunk, az időnként erős széllökéseket leszámítva. A magasban enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, de jelentősen majd jövő hét közepén melegedhet az idő.