Feltérképezték a hazai vállalatok innovációs tevékenységét

Hírek10 órájaNövekedés.hu

A magyar vállalatok innovációs tevékenységéről rendez konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság.

A magyar innovációvezérelt vállalatok területi elhelyezkedése és a Magyarországi innovációvezérelt vállalkozások: Empirikus eredmények első nézetben címmel jelentek meg Szoboszlai Mihály, valamint Kovács Stefan és Nemeslaki András tanulmányai a Hitelintézeti Szemle 2024. évi szeptemberi számában.

E tanulmányokhoz kapcsolódóan szervez – hibrid formában – panelbeszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Hitelintézeti Szemle 2024. október 14-én, hétfőn 14 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti Lámfalussy Konferenciaközpontjában. A rendezvény élőben követhető lesz majd az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén az érdeklődőket Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke, az MKT Versenyképességi szakosztályának elnökségi tagja köszönti.

A köszöntőt követően Szoboszlai Mihály, az MNB vezető közgazdasági szakértője és Kovács Stefan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) egyetemi adjunktusa mutatják be röviden tanulmányaik legfontosabb következtetéseit.

A bevezető előadásokat követő panelbeszélgetés résztvevői Szoboszlai Mihály mellett – ugyancsak szerzőként – Nemeslaki András, a BMGE egyetemi tanára, valamint Csath Magdolna egyetemi tanár, az MKT Innovációs szakosztályának alelnöke lesznek. A rendezvényt Balatoni András, az MNB igazgatója, az MKT Gazdaságpolitikai és gazdaságelméleti szakosztályának elnökségi tagja moderálja.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb 2024. október 11-én, pénteken 12 óráig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudunk fogadni!

A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján.