Felvidéki kis-és középvállalkozások támogatása

Hírek2017. okt 16.Növekedés.hu

Még október 20-ig beadhatják pályázatukat azok a felvidéki magyar kis-és középvállalatok, amelyek résztt kívánnak venni a magyar kormány gazdaságélénkítő pályázatán, amit a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. kezel.
A  pályázat két részre bontható: a mezőgazdaság, illetve a kis- és középvállalkozók támogatására. Mindkét területen a pályázati keretösszeg összesen 2,425 milliárd forint. A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat.
A maximum 70 százalékos vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet egy összegben folyósít a Széchenyi Programiroda, minimum 30 százalékos önrészt kell biztosítani. A nagyobb önrész viszont a pályázat elbírálásánál további pontokat ér.
A mezőgazdaságban többek között új gépekre, kertészeti technológiai fejlesztésre, üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök beszerzésére lehet páláyzni 5-15 millió euró értékben. A kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésénél a hangsúly a vállalkozások kapacitásbővítési, innovációs eszköztámogatása, termelési célú gép és berendezés, valamint szoftver beszerzésen van. A támogatás maximális értéke itt 15 ezer euró.
 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.