Felvidéki kis-és középvállalkozások támogatása

Hírek2017. okt. 16.Növekedés.hu

Még október 20-ig beadhatják pályázatukat azok a felvidéki magyar kis-és középvállalatok, amelyek résztt kívánnak venni a magyar kormány gazdaságélénkítő pályázatán, amit a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. kezel.
A  pályázat két részre bontható: a mezőgazdaság, illetve a kis- és középvállalkozók támogatására. Mindkét területen a pályázati keretösszeg összesen 2,425 milliárd forint. A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat.
A maximum 70 százalékos vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet egy összegben folyósít a Széchenyi Programiroda, minimum 30 százalékos önrészt kell biztosítani. A nagyobb önrész viszont a pályázat elbírálásánál további pontokat ér.
A mezőgazdaságban többek között új gépekre, kertészeti technológiai fejlesztésre, üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök beszerzésére lehet páláyzni 5-15 millió euró értékben. A kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésénél a hangsúly a vállalkozások kapacitásbővítési, innovációs eszköztámogatása, termelési célú gép és berendezés, valamint szoftver beszerzésen van. A támogatás maximális értéke itt 15 ezer euró.