Startup hét Erdélyben

Hírek2017. okt 16.Növekedés.hu

Hétfőtől péntekig a vállalkozásokat ünneplik Sepsiszentgyörgyön. A tucatnyi Kovászna megyei gazdasági szervezet összefogásával megvalósuló Startup Week nevű rendezvénysorozat célja, hogy a háromszéki vállalkozók és szakmai szervezetek között szorosabb kapcsolat alakuljon ki. Az amerikai Techstars égisze alatt zajló esemény a vállalkozói szellemet, a vállalkozásokat ünnepli a világ több városában: Sepsiszentgyörgy olyan nagyvárosokkal szerepel egy platformon, mint Hong Kong, Miami vagy Tokió. A hét során az érdeklődők megismerkedhetnek a helyi vállalkozói ökoszisztéma valamennyi színfoltjával. Lesznek szakmai rendezvények, kerekasztal-beszélgetések hazai és külföldi előadókkal, megszervezik a Székelyföldi IT és Innovációs Konferenciát, az Üzleti Tervek Versenyét, a Startup Pitch Day-t, a legeredményesebb háromszéki vállalkozások díjátadó gáláját. Emellett a HUBx eseményre is sor kerül, az iskolákban pedig „csináld magad” versenyek révén vezetik be a diákokat a vállalkozói világba és szerveznek sporteseményeket vállalkozóknak. Elsőként, a sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházban lévő InnoHub közösségi térben öt székelyföldi szakember számolt be a jelenlegi Online Marketing & E-commerce trendekről. A Startup Week szervezői között található a Magyar Nemzeti Kereskedőház sepsiszentgyörgyi irodája és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, amelyek a vállalkozóknak sporteseményt szerveznek. Rajtuk kívül a szervezők csapatát erősíti az IT Plus Klaszter, a Junior Business Club, a Kovászna Megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara, a Kovászna Megyei Nők Egyesülete, az Erdélyi Fiatal Vállalkozók Egyesülete, a Europe Direct, a Városimázs iroda, a Transylvania Fémipari Klaszter , a TransylvaniaTextile&Fashion Klaszter, a Jogaink egyesület, az innoHUB, valamint az ASIMCOV kis- és középvállalkozók egyesülete.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.