Fontos bejelentést tett Elon Musk Izraelben

Hírek2023. nov. 28.Sz.A.

A megtámadott izraeli kibucba, Kfar Aza-ba is ellátogatott Elon Musk, a Tesla és a Spacex alapítója Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel hétfőn, a közös látogatásról beszámoló videót a miniszterelnöki hivatal tette közzé.

Az üzletember – akinek fotókat és videókat is mutattak az október 7-i támadásról - megrendítőnek nevezte a mészárlás helyszínének megtekintését az X-en tett bejegyzésében - írja a Guardian.

A látogatás során a konfliktus egészéről és a tüntetésekről is beszéltek, nem tértek ki azonban Musk X-en tett, sokak által antiszemitának tartott X-bejegyzésére, ami hatalmas felháborodást keltett, illetve az online felületeken megjelenő antiszemita tartalmakról sem tettek említést.

Musk szerint semlegesíteni kell azokat, akik gyilkolni akarnak, és meg kell szüntetni, hogy embereket gyilkosoknak képezzenek ki. Gáza újjáépítését is fontosnak nevezte, mint mondta, virágzóvá kell tenni az övezetet, hogy egy jobb jövő jöhessen.Musk később találkozott Isaac Herzog izraeli államfővel is, aki szerint a tech mogulnak hatalmas szerepe van az interneten terjedő antiszemitizmus elleni harcban.

November 15-én Elon Musk egy sokakat megosztó posztot tett ki az X-re, amelyet még a Fehér Ház is elítélt, sok hirdető pedig elfordult a Twittertől.

Az izraeli kommunikációs minisztérium az X-en tette közzé, hogy Musk Starlink nevű műholdas internet szolgáltató vállalatával megállapodást kötöttek többek között a Gázai övezetben dolgozó, nemzetközileg elismert segélyszervezetek támogatására is.A Starlink az izraeli kommunikációs minisztérium jóváhagyásával működhet majd Izraelben és a Gázai övezetben.