Fontos hír az állampapír tulajdonosoknak - könnyebb lesz az ügyintézés

Hírek2023. szept. 5.MTI

A Magyar Államkincstár az egyik legfontosabb szereplő az állampapír-forgalmazásban, több mint 800 ezer lakossági ügyfélnek vezet értékpapírszámlát - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Államkincstár új, budapesti fiókjának átadóján a Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleménye szerint.

Közölték, hogy a több mint 100 éves, Hold utcai központban helyreállított műemléki pénztárteremmel tovább bővül a kincstár állampapír-forgalmazó és intézményi számlavezetési hálózata.

Az eredetileg Lechner Ödön tervei alapján épült Pénztárterem helyreállítása azt a célt szolgálta, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő szolgáltatásokat az eredeti építészeti értékek körében érhessék el az ügyfelek. Az új állampapír-forgalmazási ügyfélszolgálat megnyitásával országosan 79 helyszínen intézhetik állampapírokkal kapcsolatos ügyeiket a kincstár ügyfelei. A felújításnak köszönhetően ez a helyszín is Budapest méltó módon rendbe hozott látványosságainak és műemlékeinek sorát gyarapítja - olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében.