Futballista politikusok

Hírek2017. nov 11.Növekedés.hu

George Weah, a PSG és a Milan egykori futballistája hazája, Libéria elnöke lesz. A kis afrikai állam focistája nem akármilyen pályát tudhat maga mögött, még a világ legjobb labdarúgójának járó aranylabdát is elnyerte. Nem ez volt az első nekifutása, de most győzni is tudott.
George Weah

Miközben ezzel a poszttal alighanem ő jutott a legmagasabbra az egykori focisták közül, az egyáltalán nem ritka, hogy egy ismert futballista politikai pályára lépjen. A teljesség igénye nélkül, Carlos Valderrama, a nagyhajú kolumbiai középpályás, Oleg Blohin ukrán világsztár, majd szövetségi kapitány, a belga Marc Vilmots, az orosz Andrej Arsavin, vagy a lengyel Grzegorz Lato mind vállaltak képviselői munkát és választás(oka)t is nyertek. A francia Liliam Thuram egykori francia szupersztárnak Nicolas Sarkozy még miniszteri posztot is felajánlott. A fekete bőrű sztár társadalmi sokszínűségért felelős miniszter lehetett volna, ha vállalja a felkérést. Sol Campbell a jamaicai származású 73-szoros brit válogatott futballista pedig London polgármesteri székét vette célba. Végül nem ő lett a polgármester, mert egy másik „bevándorló”, a pakisztáni származású, muzulmám vallású Sadiq Khan futott be.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.