Mégis jó üzlet a napenergia

Hírek2017. nov 11.Növekedés.hu

A napenergiaipar igen változékony. Van, amikor az olcsó kínai versenytársak miatt összeomlanak a fő nyugati cégek, máskor hirtelen erőre kapnak. Most éppen az utóbbi történik, mert az idén januári mélypont óta elképesztő módon húznak a részvények, és fejlődik a globális napenergiapiac. Elsősorban az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, de már a Közel-Keleten, Afrikában és Indiában is. A legnagyobb piacon, vagyis az Egyesült Államokban 16 millió háztartást lát el teljesen a napenergia. A legtöbb részvény a NASDAQ technológiai (növekedési) tőzsdére van bevezetve, és az iparág vezető cégei, vagyis a First Solar, a SunPower, a Solar, a Hanwha Q-Cells és a JA Solar mind jól teljesítettek az idén. Az iparág összkibocsátása 2010 és 2017 között ugrott egy nagyságrendet, vagyis úgy tízszereződött meg, hogy a globális napenergia-ipar 10 gigawattról, 100 gigawatt méretűre nőtt. A szaklapok szerint a földgáz, a szén, az atom visszaszorulására különösen hangsúlyos példa, hogy ma már olyan nyersanyagban gazdag országoknak, mint például Szaúd-Arábia is van saját napenergia programja.  

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.