George segít: A földrengés áldozatai mellé állt az Erste

Hírek2023. márc. 2.Növekedés.hu

Mostantól az Erste digitális platformján, George-on keresztül bárki egyszerűen támogathatja a törökországi és szíriai földrengések áldozatait. Az Erste munkatársai is gyűjtést indítottak, a kollégák által összeadott forintokat a bank megduplázza.

Az Erste gyűjtést indított a törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítésére. A George Appban elhelyezett egyszerű adományozási funkció közvetlen utalási lehetőséget biztosít, de a George Weben is küldhető támogatás.

Az ügyfelek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére utalhatnak így adományokat, ezzel támogatva a szervezet Törökországban és Szíriában végzett munkáját.

Az Erstét kétszáz éve azért alapították, hogy segítsen a jólét megteremtésében, és ez az alapelv azóta az Erste Csoport DNS-ének a részévé vált. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk minden embernek jobb, egészségesebb és fenntarthatóbb életet élni, jelentsen ez egyszerűbb, szerethetőbb bankolást, pénzügyi tanácsadást, edukációt vagy közvetlen segítségnyújtást

– mondta el Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója.

Az Erste dolgozói is gyűjtést indítottak a földrengés áldozatainak megsegítésére. A bank munkatársai az első tíz napban már félmillió forintot adtak össze és a gyűjtést tovább folytatják. Az így összeadott felajánlást az Erste megduplázza.

A támogatást egyéb, a törökországi és szíriai földrengések áldozatait segítő civil szervezetek részére ajánlja fel a bank.

Az Erste egyik legfontosabb kulturális értéke a törődés, a nehezebb háttérrel rendelkező emberek segítése. A bank egy évvel ezelőtt az ukrajnai menekültek támogatására indított akciót.

A George Weben és a George Appban elhelyezett gombon keresztül azóta 3275 ügyfél, 9107 alkalommal, összesen több mint 54 millió forintot utalt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére, ezzel hozzájárulva az ukrajnai menekültek segítéséhez.

Emellett az Erste munkatársai 9 millió forintot adtak össze erre a célra, amit a bank megduplázott, ezen felül pedig további 5 millió forintot utalt át a szeretetszolgálat számlájára gyorssegélyként még a háború elején.