GFM: Soha nem volt még ilyenre példa hazánkban

Hírek2023. máj. 4.MTI

Az év negyedik hónapjában még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium(GFM).

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint áprilisban 235 429 fő szerepelt a nyilvántartásban.

Az eddigi legkedvezőbb, 2022-ben látott áprilisi adathoz képest 6,4 ezerrel tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma, az előző havi adathoz képest pedig több mint 8 ezres a csökkenés.
 

A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatás elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik.

Magyarországon

2010-hez képest 1 millióval nőtt a foglalkoztatottak száma,

hazánkban már 4,7 millióan dolgoznak, miközben 400 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma - hangsúlyozta a GFM.

Kiemelték, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megvédi a kormány a családokat, a munkahelyeket és a teljes foglalkoztatottságot, miközben kivédi a recessziót és letöri a szankciós inflációt.

A meghozott intézkedések működnek, az infláció tetőzött és mérséklődésnek indult, az álláskeresők létszáma pedig tovább csökkent - olvasható a tárca közleményében.

A tavaly decemberben indított

Vállalkozások Munkaerő Támogatása és a Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás

programokra már 18 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, közel 18 milliárd forint értékben, ami érdemben elősegítheti a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy 14 ezren már sikeresen elhelyezkedtek - közölte a GFM.