GVH-vizsgálat indult a Használtautó.hu-t és a Jófogást üzemeltető céggel szemben

Hírek2021. dec. 14.MTI

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot folytat a Használtautó.hu és a Jófogás weboldalakat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-vel szemben, mert az autókereskedők számára kialakított kedvezményrendszere és szolgáltatásai alkalmasak lehetnek a versenytársak kiszorítására - tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a versenyhatóság a napokban jelentős számú gépjármű-kereskedőt keres meg, hogy felmérhesse a kedvezményrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat.

A kevesebb versenytárs jelenléte a fogyasztók számára is hátrányos lehet, mivel így a piac szereplői kevésbé érdekeltek alacsonyabb árak alkalmazásában, illetve a szolgáltatásaik fejlesztésében - jegyezték meg.

A versenyhatóság a közlemény szerint helyszíni kutatást is tartott az Adevinta Classified Media Hungary Kft.székhelyén.

A GVH felhívta a figyelmet arra, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás lefolytatására hat hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb hat hónappal meghosszabbítható.