Háború: az orosz medve most megindult - brutális harcok folynak a fronton

Hírek2024. júl. 15.Növekedés.hu

Ez történt az ukrán háború 872-dik napján:

- Az ukrán hadsereg vezérkara intenzív orosz támadásokról számolt be vasárnap a donyecki terület Pokrovszk térségében, ami a "legforróbb helyzetet" teremtette a frontvonal mentén, mivel a megszállók egyre nagyobb előnyökre törekednek.

Egy frissítésben a vezérkar azt mondta: "Az ellenség ma már 35 alkalommal támadta meg az állásainkat […] A helyzet továbbra is feszült Novooleksandrivka és Novoselivka Persha közelében. Védőink visszatartják az ellenséget."

- Harkiv térségében az orosz erők háromszor támadtak pozíciókat a Hlibokij és Vovcsanszk körzetekben. "Kupjanszk irányában az ellenséget szintén háromszor verték vissza Piscseny és Sztelmahivka szomszédságában. Veszteségeket szenvedett és visszavonult".

A limani térségben nyolc orosz támadás történt.

- A Háborús Tanulmányok Intézete szerint az ukrán erők a közelmúltban visszaszerezték elvesztett állásaikat a Harkiv várostól északkeletre fekvő Vovcsanszk határában, míg az orosz erők a Donyeck várostól északra fekvő Avdijivka közelében nyomultak előre.

- Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erői ellenőrzésük alá vonták az ukrajnai Donyecki területen fekvő Urozhaine falut. Ukrán bloggerek is azt közölték, hogy átadták az ellenőrzést a falu felett, az oroszok által tartott Donyeck várostól délnyugatra.

Az ukrán hadsereg szerint a harcok még mindig tartanak.

- A washingtoni NATO-csúcstalálkozóról Ukrajnába visszatérve Zelenszkij Írországban szállt le, hogy találkozzon Simon Harris kormányfővel. Zelenszkij hivatala a közösségi médiában közölte, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatásról, az aknamentesítés terén való együttműködésről és a kiberbiztonságról tárgyaltak.

Köszönjük Írországnak, hogy támogatta a svájci békecsúcsot! Köszönöm a miniszterelnök úrnak a nagy személyes figyelmet és a gyermekek hazatérését célzó erőfeszítésekben való részvételét.

- Kína és Oroszország haditengerészeti erői közös gyakorlatot kezdtek egy dél-kínai katonai kikötőben - jelentette a Hszinhua hivatalos hírügynökség. Mindez néhány nappal azután történt, hogy a NATO-szövetségesek Pekinget az Ukrajna elleni orosz háború "döntő segítőjének" nevezték.

A kínai védelmi minisztérium közölte, hogy a műveletnek semmi köze a nemzetközi és regionális helyzethez, és nem volt célpontja harmadik fél.

- Oroszország a múlt héten több mint 700 siklóbombát, úgy 170 támadó drónt és csaknem 80 rakétát vetett be Ukrajna ellen - mondta Zelenszkij. " Minden partner befolyásolhatja a helyzetet, erősítheti a terror elleni védelmet. És Ukrajna hálás minden barátunknak, aki ezt teszi. Együtt le fogjuk győzni a gonoszt".