Háború: Donyecknél folytak a legvéresebb csaták

Hírek2 órájaMTI

Az orosz csapatok 260-szor nyitottak tüzet, 41 légicsapást hajtottak végre, és 68 irányított bombát dobtak le lakott területekre az elmúlt nap alatt az oroszországi kurszki régióban, ahol augusztus elején kezdett hadműveletet az ukrán hadsereg - hozta nyilvánosságra az ukrán vezérkar keddi helyzetjelentésében.

A jelentés szerint 134 katonai összecsapás volt a fronton, a leghevesebb csaták Donyeck megyében, Pokrovszk és Kurahove térségében zajlottak.

Ivan Petricsak, a 24. gépesített dandár szóvivője egy keddi tévéműsorban elmondta, hogy az orosz erők éket vertek az ukrán védelmi vonalba a donyecki régióban lévő Csasziv Jar városnál. Egyúttal leszögezte, hogy a város elvesztéséről még nincs szó, az ukrán erők még mindig ellenőrzésük alatt tartják.

A kelet-ukrajnai országrészben lévő Harkiv megye kormányzói hivatala közölte, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe az az 54 éves férfi, aki a régióban lévő Kucserivka falu elleni orosz ágyúzásban sebesült meg.

Ivan Fedorov, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy a Zaporizzsja város elleni hétfői orosz rakétacsapás halálos áldozatainak száma háromra, a sérülteké pedig húszra emelkedett.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) közölte, hogy leleplezték a déli Mikolajiv megyei Regionális Orvosi és Szociális Szakértői Központ vezetőjét, aki a mozgósítás megkerülésével kapcsolatos korrupciós cselekményeket követett el. A házkutatások során a tisztségviselőnél több mint 450 ezer dollár készpénzt találtak, valamint egy ékszergyűjteményt, amelyet különböző címeken rejtett el. A pénzeszközök és az értékek jelentős részét fia lakásában rejtették el, aki egy orvosi egyetem gyakornoka. A fiúnál egy orosz útlevelet is találtak, amelyet az odesszai orosz konzulátuson szerzett be még a teljes körű orosz invázió kezdete előtt.