Háború: Felrobbantottak egy orosz kőoajvezetéket

Hírek2024. ápr. 6.MTI

Egy oroszországi olajvezeték felrobbantását jelentette be az ukrán katonai hírszerzés szombaton hivatalos honlapján.

A szakszolgálat szűkszavú közleményében azt írta, hogy a Rosztovi területen lévő Azov településen robbantották fel a csővezetéket, amelyen keresztül kőolajtermékeket szivattyúztak a helyi olajraktárból az azovi-tengeri kikötő területén lévő tankerekbe.

A robbanás után a tartályhajók megrakodását határozatlan időre felfüggesztették - írta a hírszerzés, amely kiemelte, hogy a létesítményt az orosz állam katonai célokra használta.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság a Telegramon arról tájékoztatott, hogy szombatra virradóan az orosz erők eltaláltak egy mezőgazdasági vállalkozást a dél-ukrajnai Herszon megyében.

A keletkező tüzet gyorsan eloltották, és senki sem sérült meg. Hajnal előtt az oroszok rakétákat lőttek ki az ország délkeleti részében lévő Zaporizzsja felé, a megyeszékhelyen ipari létesítmények rongálódtak meg.

Ivan Fedorov, a régió kormányzója azt is nyilvánosságra hozta, hogy megrongálódott az az épület, amely az orosz megszállás alá került Melitopol városból elmenekült embereknek nyújt menedéket. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Közben a Zaporizzsját ért pénteki orosz támadás sérültjeinek száma a helyi hatóságok közlése szerint 23-ra emelkedett.