Háború: Hezbollah vezetőket likvidált Izrael, Netanjahu fenyegető üzenetet küldött 

Hírek3 órájaNövekedés.hu

Joav Gallant izraeli védelmi miniszter lemondta a mára tervezett washingtoni látogatását, a Fehér Ház nyugtalankodik, hogy nem kap tájékoztatást az Irán elleni várható izraeli csapásról.

Az izraeli hadsereg (IDF) a dél-bejrúti városrészek, Balbek és a Bekaa völgy ellen hajtott végre csapásokat, három izraeli katona súlyosan megsérült Libanonban – számol be a Haaretz izraeli napilap.

Eközben zajlanak a harcok a Gázai-övezetben is, ahol Észak-Gáza egyik központi kórházának 24 órán belüli kiürítését rendelte el az IDF.Az egyik Hezbollah vezető ellen intézett támadást az izraeli légierő Damaszkuszban. A szír állami média szerint a hét civil vesztette életét és 11-en megsebesültek három izraeli rakétacsapásban, melyeket a Golan-fennsíkról indítottak.

Észak-Izraelben egy 144 lakásos lakóépület mellett ért földet egy rakéta, amely nem robbant fel, a lakók hét órán keresztül az épületben lakók óvóhelyen várták ki a gáztározó melletti rakéta hatástalanítását.

Tíz rakétát lőttek ki Észak-Izraelbe libanoni területről, a rakéták egy részét hatástalanították, nem érkezett jelentés áldozatokról.

Netanjahu videóüzenetben szólította fel a libanoniakat, hogy védjék meg az országukat, mielőtt a Gázai-övezet sorsára jutnának.Az izraeli hadsereg több Hezbollah vezetővel is végzett Dél-Libanonban, és felszámoltak olyan föld alatti alagutakat, amelyek a libanoni-izraeli határ alatt húzódtak.Az amerikai vezetéssel állítólag nem közli időben Izrael, milyen válaszcsapást tervez Irán ellen, az amerikai-izraeli kapcsolatok romlásáról számol be a Washington Post.A Pentagon megerősítette, hogy Joav Gallant izraeli védelmi miniszter lemondta a mára tervezett washingtoni látogatását, a Fehér Ház nyugtalankodik, hogy nem kap tájékoztatást az Irán elleni várható izraeli csapásról.

Bob Woodward újságíró nemrég megjelent könyvében Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő közötti feszültségről számol be, a könyv szerint Biden egyszer úgy fogalmazott, hogy Netanjahu környezetében 19 emberből 18 hazudik.