Az atomháború nem csak üres fenyegetésként, hanem valódi lehetőségként is felmerült a Kremlben

Hírek3 órájaNövekedés.hu

Ez történt az ukrán háború 958-dik napján:

- Donald Trump a hivatalból való távozása óta nem kevesebb, mint hét privát telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyinnal - állítja Bob Woodward amerikai újságíró új, Háború című könyvében. Trump az ABC News műsorvezetőjének, Jonathan Karlnak adott interjújában tagadta az állítást.

A könyv azt is állította, hogy hónapokkal a háború kezdete után az Egyesült Államoknak olyan hírszerzési információi voltak, amelyek szerint Putyin komolyan fontolgatta a nukleáris fegyverek bevetését

a nagyobb harctéri veszteségek elkerülése érdekében.

- Volodimir Zelenszkij elnök elmondta, hogy a legfelsőbb parancsnokokkal tartott megbeszélésen a hazai fegyverellátás fejlesztéséről volt szó, amely magában foglalja a drónokat, az elektronikus hadviselést és mindenekelőtt olyan rakéták telepítését, amelyek gyors hasznot hoznak a fronton. „Az eredményeinket gyorsabban kell elérni.”

Az elnök szerint az ukrán erők kellő nyomást gyakoroltak az orosz csapatokra az oroszországi Kurszk térségében, ahol Kijev augusztusban vonult be a csapataival.

„A harcok már harmadik hónapja folynak a kurszki területen, és ebben a szektorban fenntartjuk a szükséges nyomást” - mondta Zelenszkij.

- Joe Biden lemondta e heti négynapos németországi útját, amely a Volodimir Zelenszkij Ukrajnára vonatkozó „győzelmi tervének” megvitatását célzó csúcstalálkozóval zárult volna. A Fehér Ház kedd este közölte, hogy az elnök otthon marad, hogy „felügyelje a Milton hurrikánra való felkészülést és a válaszlépéseket”, amely várhatóan szerdán ér partot Floridában. Nem volt világos, hogy

Biden távolléte milyen hatással lesz a tervezett csúcstalálkozóra.

- Az Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv ellen kedden elkövetett orosz támadásokban két ember meghalt, és több mint 30-an megsebesültek - közölték a regionális hatóságok. Az északkelet-ukrajnai Harkivot, amely az orosz határ közelében fekszik, hónapok óta könyörtelen támadások érik. Az áldozatok egy 70 év körüli nő és egy férfi voltak.

- Az orosz távközlési felügyelet kedden bejelentette, hogy betiltja az amerikai Discord közösségi médiaplatformot, mert az megsérti az ország törvényeit.