Háború: óriási pusztítást végeztek az oroszok

Hírek2022. okt. 23.D.J.

Ez történt az ukrán háború 241-dik napján:

- Közép- és Nyugat-Ukrajnában több százezer ember ébredt áramkimaradásokra és lövöldözésekre, ahogy az ukrán légvédelem igyekezett hatástalanítani a drónokat és a beérkező rakétákat, amelyek főleg a civil infrastruktúrát támadták. Több erőmű is súlyosan megsérült.

- Az ország áramhálózat-üzemeltetője, az Ukrenergo elmondása szerint a szombati támadások még nagyobb kárt is okozhattak, mint az október 10-12-i csapások.

A szervezet elmondása szerint a szerelők a rakéták becsapódása után megkezdték a létesítmények javítását.

- Volodimir Zelenszkij elnök megígérte, hogy a rakétákat a jövőben egyre jobb eredménnyel fogják hatástalanítani. Kira Rudik, az ukrán parlament képviselője elmondta, hogy 1,5 millió ember maradt áram nélkül az erőművek elleni szombati orosz csapások miatt.

- Ukrajna miniszterelnöke szerint Oroszország humanitárius katasztrófába sodorta Ukrajnát. Denys Shmyhal a Frankfurter Allgemeine című német lapnak elmondta, hogy Oroszország „hideg télre” akarja ítélni Ukrajnát, amely alatt sok ember szó szerint halálra fagyhat.

- Az ukrán erők kiszorították az oroszokat a Herszon régióban található Charivne és Chkalove településekről - közölte szombaton az ukrán erők vezérkara.

- Teherán határozottan elítélte Franciaország, Németország és Nagy-Britannia felhívását az ENSZ-hez, hogy vizsgálja ki azokat a vádakat, amelyek szerint Oroszország Iránból vett drónokat használt Ukrajna megtámadására.

- A dél-ukrajnai Herszon régióban az ukrán erők az utánpótlási útvonalakat célozva bombázták az orosz állásokat.