Harry herceg és Meghan Markle összeházasodnak - örül a brit gazdaság

Hírek2017. dec. 27.Növekedés.hu

A hercegi pár nemrég jelentette be az eljegyzését, de Emma Bridgewater, brit kerámia készítő, már most olyan bögréket készít, amelyen megörökítik a királyi pár eljegyzését.

Az előző héten 1000 olyan bögrét készített Bridgewater, amelyen az állt, hogy Harry és Meghan eljegyezték egymást. valamint szerepelt rajta a nagy esemény dátuma. Körülbelül 20 font volt egy darab, és 24 óra allatt el is kellt az összes. 1ez a példa, csak egy a sok közül - írja a New York Times.

A brit királyi család elég nagy business az Egyesült Királyságnak. A királyi család rajongói képesek kedvenceikért átutazni a világot, s mindent megadnának azért, hogy láthassák a legújabb királyi esküvőt.

Emma Bridgewater szerint, a királyi család színezi ki az amúgy szürke világot.

Az angliai királyi család körülbelül 1,8 milliárd fontot hozott az ország gazdaságának, mondja a Brand Finance könyvelő cég. Ebből 550 millió font a turizmusból jött. A Bran Finance szerint azok a rajongók, akik Windsorba utaznak majd Harry herceg esküvőjére plusz 500 milió fontot hozhatnak a brit gazdaságnak következő évben. Ennek az összegnek az egy tizede majd a bögrék, pólók és hasonló áruk eladásából jöhet majd össze.