Határokon át: tovább bővít Szabadkán a Masterplast

Hírek2017. nov 11.Növekedés.hu

Újabb, közel 6,7 millió eurós beruházást hajt végre szabadkai telephelyén a magyar tulajdonú Masterplast Csoport. A régió meghatározó építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata a fejlesztéssel tovább növeli üvegszövet gyártási kapacitását. A társaság nemrégiben zárta le a szabadkai gyár 2015-ben megkezdett fejlesztését, az összesen 8,4 millió eurós, több fázisban megvalósult beruházás révén a jelentős mértékben nőttek a gyártó kapacitások. A cég menedzsmentje úgy döntött, hogy a mennyiségi bővítés folytatása mellett a magasabb minőségű termékek gyártását célzó fejlesztéseket is megvalósítanak a szerbiai üzemben, aminek eredményeként új nyugat-európai piacokon jelenhet meg a társaság. Az újabb fejlesztés megvalósításához a Masterplast pályázati forrást is felhasznál. A cég a teljes projekt költségvetésének 35 százalékára nyert el vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány által kiírt pályázaton. A beruházás révén évente több mint 20 millió négyzetméterrel nő majd a szabadkai üzem üvegszövet-gyártó kapacitása. A fejlesztésnek köszönhetően 105 új munkahely jön létre a létesítményben, és a bővítés eredményeként a szezonalitást is figyelembe véve az üzem üvegszövet gyártó kapacitása meghaladja majd az évi 90 millió négyzetmétert. Az új fejlesztést többek között az indokolta, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a kereslet a cég termékei iránt az építőiparban megindult kedvező folyamatoknak köszönhetően, s ez várhatóan a jövőben is folytatódni fog. Emellett a fejlesztés lehetőséget teremt arra is, hogy diverzifikálják a vállalat működését, és ezáltal a magasabb minőségű és az ipari típusú termékek aránya bővülni fog. Ez összhangban van a cég hosszú távú stratégiájával, amelynek keretében a meglévő szabad gyártási kapacitásaikat a kapcsolódó üzletágakban is szeretnék értékesíteni, így kevésbé fognak függeni az építőipari konjunktúrától. A  beruházás jövőre indul és a tervek szerint 2018-ban le is zárul.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.