Hetedik házassági évfordulóját ünnepelte Vilmos herceg és Katalin hercegné

Hírek2018. máj. 2.Növekedés.hu

Bár Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének lázában ég Nagy-Britannia, a figyelem mégis Vilmos hercegre és nejére, Katalinra irányul: idén már a hetedik házassági évfordulójukat ünnepelte a töretlen népszerűségnek örvendő Cambridge-i herceg és hercegné. 15 éve alkotnak egy párt, románcuk a St. Andrews-i Egyetemen kezdődött. Milyen is volt Katalin és a trónörökös esküvője, amit az évszázad esküvőjének is neveznek?

 A pár harmadik gyermeke, Lajos herceg nemrég született, így a királyi család immáron öt tagú családként ünnepelte a jeles esemény évfordulóját. Összeszedtük Vilmos herceg és Kate Middleton kapcsolatának legfontosabb pontjait.

A megismerkedés

 A páros 2002-ben találkozott először Skóciában a St. Andrews Egyetemen, ahol mindketten művészettörténetet tanultak. Sokak szerint már ebben az évben a herceg kinézte magának Kate Middletont egy jótékonysági divatbemutatón, ahol csupán egy átlátszó miniruhát viselt, aminek eredeti értéke 40 dollár volt. Miután Kate hozzáment a trónörököshöz, a ruha 120 000 dollárért kelt el egy aukción.

Az eljegyzés

Először csak barátok voltak, 2003-ban kezdtek el járni egymással. Kapcsolatuk 2004-ben vált hivatalossá, 2007-ben egy rövid időre szakítottak. 

 Vilmos herceg 2010. októberében egy kenyai nyaralás alkalmával kérte meg Kate kezét, édesanyja, Diana walesi hercegné kék zafírral és gyémántokkal díszített gyűrűjével. Az eljegyzést hivatalosan 2010. november 16-án a Clarendon House-ban jelentették be.

Az esküvő

Vilmos és Katalin 2011. április 29-én mondta ki a boldogító igent a londoni Westminster-apátságban. Az eseményt becslések szerint világszerte 162 millió ember nézte élőben a tévék előtt, 72 millióan pedig az interneten keresztül. A fényűző ceremónia legemlékezetesebb pillanatai közé tartozik, amikor Vilmos herceg azt súgta Kate fülébe az oltár előtt, hogy “gyönyörű vagy”, vagy amikor az erkélyen a trónörökös kétszer is megcsókolta újdonsült nejét. Kate álomszép ruháját az Alexander McQueen divatház 435 ezer dollárért (113 millió forintért) készítette, és beválasztották a világ legszebb tíz esküvői ruhái közé. A H and M egyébként nemrég dobta a piacra a hercegnői ruha szakasztott mását, melyet 59.900 forintért lehet megvásárolni. Az esküvőn számos híres ember is részt vett, többek között Elton John, David és Victoria Beckham, és Guy Ritchie filmrendező.  

Újabb királyi esküvő

A világ egy másik királyi esküvőt is nagyon vár: Harry hercegét, aki május 19-én vezeti oltár elé menyasszonyát, Meghan Markle amerikai színésznőt. Míg a trónörökös pár nagy napján több mint kétmilliárd forintot költöttek a biztonsági óvintézkedésekre, addig Harry herceg esküvőjén becslések szerint egymilliárdból kijön a védelem.