Hiába éri sok kritika, az új iPhone-t viszik, mint a cukrot

Hírek2020. okt. 26.D.J.

Az év végén a vártnál 8 millióval több iPhone találhat gazdára, véli egy amerikai elemző.

Az Apple alaposan meglepte a világot, amikor bejelentette, hogy az új iPhone 12-es modellhez már nem jár fülhallgató és fali töltő. Az indoklás szerint a cég így akarja csökkenteni a károsanyag-kibocsátását. Az egyik nagy riválisuk a Samsung kapott is az alkalmon és néhány online hirdetéssel nekimentek a versenytársuknak. Főleg azt reklámozták, hogy náluk bizony a töltő is benne van az alapcsomagban.

Bár az almás cég sok kritikát kapott, az eladási mutatóik alapján a vásárlóközönségük elégedett az új kiszereléssel.

Azután, hogy október 16-án beindultak az előrendelések az első 24 órában mintegy két millió telefont adtak el a 12-es modellből – állítja egy Apple elemző Ming-Chi Kuo. Egy évvel korábban az akkori friss iPhone-ból ugyanennyi idő alatt „csak” 800 ezer fogyott el.

Kínában különösen nagy a kereslet az új mobil iránt, már csak azért is, mert az ázsiai országban az 5G hálózatok kiépítésében igen csak elől járnak. Így ott a vásárlók jobban ki tudják használni az új iPhone adottságait.

A napokban az amerikai Piper Sandler elemzője Harsh Kumar roppant optimista hangot ütött meg az Apple eladások kapcsán:

szerinte az utolsó negyedévben a korábban várt 65 millió helyett a vállalat 73 millió iPhone-t fog értékesíteni. A 8 milliós különbözet plusz 7 milliárd dollárnyi forgalmat jelenthet a társaságnak.