Így válasszon nevet vállalkozásának

Hírek2017. dec 7.Növekedés.hu

Számos kutatás igazolta, hogy azok a cégek, amelyek könnyen megjegyezhető és kimondható névvel rendelkeznek, sokkal sikeresebbek lesznek, mint azok, amelyeknek hosszú és nehezen betűzhető nevük van. Néhány tanács betartásával elkerülhetőek az esetleges buktatók mikor újonnan induló vállalkozásunknak keresünk nevet. Tanulságos lehet néhány jól ismert vállalat példája. Az Amazon első neve Cadabra volt. Azonban kiderült, hogy a legtöbb ember Cadavernek értette, ami angolul annyit tesz, hogy hulla. Így ezt a nevet érthető módon gyorsan megváltoztatták. A Sony eredetileg Tokyo Tsushin Kogyo névre lett keresztelve, ami szabadfordításban körülbelül Tokiói Távközlési Mérnöki Társaságot jelent. A név inkább bizonyult nyelvtörőnek, mint egy jól hangzó elnevezésnek, így a cég egy sokkal könnyebb név mellett döntött. Kétségtelenül a legmeghatározóbb dolog a vállalat neve, ezért is fontos körültekintően megválasztani. Az első benyomás alapján rengeteg minden múlhat, hiszen az ügyfelek nagymértékben befolyásolják a sikert. Ideális esetben a cég nevének, rövidnek és emlékezetesnek kell lennie, ugyanakkor az idő próbáját is ki kell állnia, miközben nem korlátozza a jövőbeli esetleges bővítési lehetőségeket. Semmiképp ne legyen hely vagy cím említve a névben, hogyha más városba vagy országba költözne a cég, az emberek összezavarodnának. Gondolja át, mit jelenthet a választott név, más nyelveken. Komoly gondokhoz vezethet, ha például egy amerikai cég a „Gift” nevet választja, ami angolul azt jelenti ajándék, ugyanakkor németül azt, hogy méreg! Saját nevünk ne szerepeljen az elnevezésben, ha esetleg elbukik a vállalat, örökre össze fog kapcsolódni a kudarc a személyünkkel, ez is jó példa arra, hogy mennyire fontos külön választani a munkát és a magánéletet. Egyedi, de emlékezetes név a legcélszerűbb. Ha már létezik hasonló a piacon, nem biztos, hogy az emberek meg tudják őket különböztetni, nagy eséllyel hamar összekeverik. Fő az egyértelműség.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.