Íme, a legelismertebb olasz férfi divatmárkák

Hírek2019. ápr. 28.Növekedés.hu

A CEOworld globális menedzser magazin összeállításából kiderül, melyek azok az olasz márkák, amelyekkel az üzletemberek nem tudnak melléfogni.

Bottega Veneta, Gucci, Armani, Prada, Fendi - ezek az olasz divatmárkák mára a legelismertebbek közé tartoznak, nekik is köszönhető, hogy Olaszországot a mai napig divat nagyhatalomként tartják számon. A CEOworld magazin összegyűjtötte a legminőségibb olasz divatmárkákat, amelyek a kifinomult és magabiztos ízlés megtestesítői.

Bottega Veneta

A céget 1966-ban alapította Michele Taddei és Renzo Zengiaro, akik először prémium kézműves bőr termékeket gyártását tűzték ki célul. A márka csak Európában és Olaszországban gyártat a mai napig, az egész világon jelenleg több mint 140 üzlete van. Érdekesség, hogy az emblémát legtöbbször egy eldugott selyemcímkén tűntetik fel, elkerülve a hivalkodó márkajelzést. Nem véletlen, hogy az egyik legdiszkrétebb luxusmárkák között tartják számon.

Gucci

A Guccio Gucci által 1921-ben alapított Gucci az egyik leghíresebb olasz luxusmárka. Gucci fiatalkorában szállodai munkásként dolgozott és lenyűgözte a fényűző poggyászáradat amit a vendégek hoztak magukkal. A Gucci bőrárukra és kiegészítőkre szakosodott, 1947-ben használta először a két egymásba fonódó kengyelt, mint a cég védjegyét. A márka ma már a legnagyobb sztárok kedvence és hatalmas bevételt hoz évről vére.

Armani

Giorgio Armani olasz divattervező stílusát letisztult, testreszabott formavilág jellemzi. Armani nevű vállalatát 1975-ben hozta létre, 2001-re a világ legsikeresebb olasz származású designerének tartották, a vörösszőnyeges divat egyik úttörőjének. A márka a két gombos öltönyeiről híres: egyenes vállak, hagyományos, csapott rever (hajtóka) és a ritkán alkalmazott, sliccelés nélküli kidolgozás, ezek adják az Armani stílus lényegét. Egy Giorgio Armani öltöny ára 2000 dollártól (körülbelül 580 ezer forinttól) indul.

Fendi

A Fendi divatházat Adele Casagrande és Edoardo Fendi alapította 1925-ben, Rómában. A Fendi család a kezdetekben egy kis manufaktúrát működtetett az olasz főváros egyik forgalmas utcájában és eredetileg bundákat és bőrárukat gyártó vállalkozás volt, ám mostanra már az ékszerektől a bútorokig minden megtalálható kínálatukban. Manapság a divatvilág egyik meghatározó márkájává nőtte ki magát. 

Prada

A Prada az egyik legbefolyásosabb divatmárka, melynek drága, de minőségi termékei sokak számára státusszimbólumot jelentenek. A cég története 1913-ban, Milánóban indul, amikor Mario Prada megalapította luxus bőrcikkek gyártására specializált családi vállalkozást. A márka napjainkbanelsősorban luxus színvonalú ruhákat, bőrből készült kiegészítőket, cipőket és táskákat tervez és gyárt. A Prada öltönyök ára általában 2500 dollártól (körülbelül 700 ezer forinttól) indul.