Indiában abszurd módon büntetik a kijárási tilalom megszegőit

Hírek2020. ápr. 26.Növekedés.hu

Rendhagyó büntetést szabtak ki a Gangesz partján hűsölő turistákra az indiai Uttarakhand államban: ötszázszor le kellett írniuk, hogy sajnálják, hogy megszegték a kijárási tilalmat.

Szokatlan büntetést mért az indiai hatóság azokra a turistákra, akik megszegték a kijárási tilalmat. Ötszázszor le kellett írniuk a következő mondatot:

„Sajnálom, hogy megszegtem a kijárási tilalmat.”

A rendőrség egyik munkatársa a Hindustan Times indiai napilapnak nyilatkozott az esetről, amely pontosan az észak-indiai Rishikesh városában, az ország egyik legnépszerűbb turistacélpontjánál történt. Elmondása szerint a szokatlan büntetést izraeli, ausztráliai, mexikói és még pár európai országból érkezett turisták tízfős csoportjára szabták ki, akiket a Gangesz partján állították meg.

Az egész Indiát érintő lezárások miatt rengeteg turista ragadt az országban, de rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a helyiekre. Csak a létfontosságú bevásárlások miatt mehetnek az utcára.

Bár a tízfős csoport azt állította, nem volt tudomásuk az előírásról, a rendfenntartókat ez nem hatotta meg.

A rendőrök körülbelül 50-60 üres lapot hoztak, majd figyelmeztették a turistákat, ha nem írják le ötszázszor azt a bizonyos bocsánatkérést, akkor feketelistára kerülnek, ami akár abban is megakadályozhatja őket, hogy újra India területére lépjenek. A pórult jár turisták végül beleegyeztek, és a helyszínen leírták a kért mennyiségben a szöveget. Miután végeztek, még egyszer óva intették őket attól, hogy alapos indok nélkül mászkáljanak.

Nem ez az első eset, hogy az indiai rendőrség kreatív büntetéseket szabott ki: olyan is előfordult, hogy guggolásokat, felüléseket és fekvőtámaszokat kellett büntetésből végezni az utcán.