INDIÁBAN TERJESZKEDNE A SKODA

Hírek2018. jún 5.Növekedés.hu

A cseh autóipar szereplői Indiára vetik tekintetüket, mivel ott az autóipar növekedése különösen gyors: a kormány 2026-ig a jelenlegi háromszorosára akarja felfuttatni a gyártást.  „Azzal számolunk, hogy India 2020-ra Kína, Japán és az Egyesült Államok mögött a világ negyedik legnagyobb autó-piacává válik” mondta a Hospodarské noviny napilap munkatársának Tomáš Rousek, a Cseh Kereskedelmi Ügynökség indiai kirendeltségének vezetője. Hozzátette: a cseh autó és járműalkatrész – gyártók szerepe ma is megkerülhetetlen Indiában. A Škoda Auto, amely már hosszú ideje tevékenykedik az országban, tavaly 17,400 autót adott el indiai ügyfeleinek, ami éves alapon közel egy-harmados növekedést jelent. A német Volskwagen tulajdonában álló cseh autógyártó, a Škoda egy milliárd eurós beruházást tervez Indiában (1 euró = 318, 80 Ft). A Volkswagen vezetésének megbízása alapján stratégiát dolgoz ki az indiai piacra történő belépés legcélszerűbb módszereiről. A Volkswagen csoport a következő három évben termelését körülbelül évi 300 ezer autóra akarja felfuttatni Indiában. Egy másik cseh nagyvállalat, a Tatra teherautó-gyár jelenleg is tárgyal egy indiai állami vállalattal, a Beml-lel katonai járművek részére készülő  alvázak szállításáról. A Cseh Kereskedelmi Ügynökség szerint ma nagyon kedvezőek ugyan a feltételek a cseh vállalatok indiai megjelenésére, a legtöbb cég azonban egyenlőre nem él a lehetőséggel.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.