Kétszámjegyű növekedés a román magánegészségügyben  

Hírek2018. jún 5.Növekedés.hu

A magán-kórházak száma megduplázódott, a magántulajdonú egészségügyi központok száma pedig háromszorosára emelkedett Romániában. A magántulajdonú egészségügyi szolgáltatások piaca 2017-ben 12 százalékkal nőtt Romániában és elérte az 1,7 milliárd eurót, olvasható a Romania Insider honlapon. Az elemzést a Mediprice ágazati elemző műhely készítette (1 euró = 316,65 Ft). A piac egésze 2011 és 2016 között átlagosan évi 9,5 százalékos növekedést ért el, tükrözve azt a komoly kereslet-bővülést, ami a magánkézben lévő egészségügyi szolgáltatások iránt megnyilvánult. „A megfigyelhető változásokat elsősorban az állami egészségügyi rendszer bizonytalanságai, illetve a középosztály rendelkezésére álló jövedelem növekedése idézte elő” állítja a Mediprice főigazgatója, Eliza Pintilie. A nem hivatalos pénzek állami egészségügyi rendszerben meghonosodott magas szintje számos beteget fordított a magán-szolgáltatók irányába. A magánkórházak száma 2011 és 2016 között megkettőződött, 200-ra nőtt, a magántulajdonú egészségügyi központok száma pedig háromszorosára, 600 fölé emelkedett Romániában.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.