Ismerje meg a BetterUp coaching céget, Harry herceg új munkahelyét

Hírek2021. ápr. 24.B.F.

A BetterUp coaching cég a munkavállalók számára biztosít tréningeket és mentálhigiénés tanácsadást. A cég alapítóját, Alexi Robichaux-t kérdezték a cég filozófiájáról, Harry herceg szerződtetéséről és arról, miért döntött a cég megalapítása mellett.

A sikeres üzletemberek munkáját coachok segítik, amit sokan titokban tartanak, állítja Alexi Robichaux, a BetterUp coaching vállalat vezérigazgatója. Ha megfigyeljük a csúcsteljesítmény nyújtó személyeket, láthatjuk, hogy minél jobban teljesítenek, annál inkább szükségük van coachra - mondta Robichaux.

Robichaux karrierje kezdetén maga is igénybe vette ezeknek a tanácsadó személyeknek a szolgáltatásait.

Elmondása szerint nagyon fiatalon lett vezető a Fortune 500 vállalatának egyikénél, és hamar eljutott odáig, hogy nem a saját mentális jólétét helyezte előtérbe.

Hogy megfelelően tudja kezelni a stresszt, Robichaux egy coach segítségét kérte, aki a pozitív pszichológia alkalmazásával mutatott irányt neki. Ez vezetett el végül BetterUp megálmodásához. 2013-ban indította el a BetterUp-ot, barátok, a család és néhány angyalbefektető segítségével.

A BetterUp oklevéllel rendelkező coachokat vesz fel, és a munkavállalók számára biztosít tréningeket és mentálhigiénés tanácsadást, de a coachok mentorként is működnek.

Havi 249 dollárért (75 ezer forint) a következőket ajánlja a cég: korlátlan számú egyéni megbeszélés a személyi tanácsadóval, továbbá hozzáférés olyan gyakorlatokhoz, olvasmányokhoz és tevékenységekhez, amelyek a szakmai fejlődést segítik elő.

A BetterUp-nál sok a vállalati ügyfél. Felkereste őket például a NASA, a Snap Inc., a Hilton és a Warner Media is. A cég értéke a Bloomberg értesülései szerint 1,73 milliárd dollár.

Ahogy Robichaux szerint az a legtöbb híres személy esetében lenni szokott, amikor Harry herceg – aki egyébként nyíltan beszélt a gyász és a mentális egészségével kapcsolatos küzdelmeiről – igénybe vette a BetterUp szolgáltatásait, a cég ezt az értesülést nem volt hajlandó kommentálni.

Egy igazán fantasztikus coachcsal találkoztam, aki józan tanácsokat és friss perspektívát adott nekem

- mondta Harry herceg egy sajtóközleményében. A közlemény szerint a herceg nonprofit Archewell Alapítványának csapata is igénybe veszi a cég szolgáltatásait.

A BetterUp alapítója és Harry herceg közös barátok révén találkoztak, és hamar megtalálták a közös hangot a mentális egészség témakörében.

Harry herceg szeretett volna bekapcsolódni a cég működésébe, így övé lett egy vezető pozíció, egész pontosan ő lett a chief impact officer.

A cégnél arra fókuszálnak, hogy miként használhatják fel Harry herceg egyedi tapasztalatait, világnézetét és perspektíváját. Robichaux elmondása szerint a herceg minden téren segíti őket. Az egyik terület konkrétan, amire Harry herceg összpontosít, a mentális erőnlét körüli érdekképviselethez és tudatossághoz kapcsolódik.