Ismét Év gyára díjat nyert a Sanofi, ezúttal Csanyikvölgyben

Hírek2020. szept. 24.Növekedés.hu

A Sanofi veresegyházi telephelye három évvel ezelőtt termelés kategóriában elért első helyezését követően idén a vállalat Csanyikvölgyi Gyáregysége érdemelt ki Év gyára díjat dolgozói elégedettségért végzett tevékenységéért, míg a menedzsment folyamatok, az energiahatékonyság, a termelés és a beszállítói kapcsolatok kategóriákban egyaránt a negyedik helyen szerepelt az összesített értékelés alapján.

A GyártásTrend magazin kiadója, a PPH Media által meghirdetett Év gyára 2019-es megmérettetésen elért kiemelkedő eredmények komoly külső visszaigazolásai a mintegy négyszáz főt foglalkoztató gyáregység törekvéseinek. Dr. Mester Viktória, a Csanyikvölgyi Gyáregység vezetője a kiváló csapatuk fontosságát kiemelve, az eredményes működés kulcsát a folyamatos működési kiválóságra való ambíciójukban látja. 

„Célunk, hogy a vevők mindenkori fókuszba helyezésével, a munkatársak folyamatos fejlesztésével, a legjobb gyakorlatokon alapuló egységesített folyamatok és menedzsment rendszerek alkalmazásával működjünk” 

– tette hozzá a gyáregység vezetője.

Ezirányú törekvéseik sikerességét jól igazolják az eddigi eredményeik: kiemelkedő hatékonysággal és az ehhez szükséges jól képzett szakember gárdával működik a gyáregység. Az itt dolgozók tudását, elkötelezettségét helyi programok mentén fejlesztik, több fókusszal vizsgált képzettségi és elégedettségi szempontok alapján. A munkatársak gyógyszeripari ismereteit a szervezet minden szintjén helyben biztosított képzésekkel, programokkal alakítják ki, illetve fejlesztik érvről évre.

A vállalatnak a városban és környékén egyaránt jó a híre.  Az itt dolgozó munkavállalók háromnegyede több mint öt éve dolgozik a Sanofinál, átlagos szolgálati idő 14 év munkavállalóik körében.

A gyáregységben 64 ország betegei számára készítenek folyékony alapanyagú steril gyógyszerkészítményeket világszínvonalon, a ma elérhető legmodernebb technológiákkal, Lean módszertan alkalmazásával.

A Sanofi Miskolc melletti egységének meghatározó tevékenysége az aszeptikus előretöltött fecskendők gyártása és csomagolása, ezekből évente 150 millió kerül betöltésre, 193 millió darab pedig csomagolásra.

A kapacitás bővítési igények és az alkalmazott technológia folyamatos világszínvonalon tartása érdekében a gyáregységben 2015-ben egy olyan fejlesztési hullám indult el, mely 2022-re megháromszorozza az előretöltött fecskendők gyártási kapacitását a 2017-es alapot figyelembe véve, két nagy sebességű izolátoros gyártósor telepítésével, mintegy 13 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés-sorozat keretében.

A gyáregység vezetője szerint a telephely következő kitörési pontja a digitalizáció, amely nem csupán a meglévő rendszerek továbbviteléhez, fejlesztéséhez kínál remek terepet, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy a gyáregységben dolgozók a korábbi feladataikra jellemzőnél is nagyobb hozzáadott értékű munkát végezhessenek.