Izraeli háború: a Hamász terroristái minden eddiginél nagyobb számban hullottak

Hírek2023. dec. 6.Növekedés.hu

Yaron Finkelman, az izraeli hadsereg egyik vezetője szerint kedden a szárazföldi hadművelet kezdete óta a legintenzívebb napon lettek túl a megölt terroristák és a tűzharcok számát, valamint a szárazföldi és légi csapásokat tekintve.

A jelentések szerint páncélozott járművek foglaltak állást a Gázát átszelő fő észak-déli irányú autópálya déli szakaszán, és lőttek a területen autókkal vagy gyalogosan átjutni próbáló palesztinokra.

A kulcsfontosságú városi területeken, többek között Hán Júnisz környékén zajló heves harcok közepette a Hamász közölte, hogy addig nem adják vissza a még náluk lévő túszokat, amíg Izrael "nem hagyja abba a Gáza elleni agressziót".

Az izraeli hadsereg intenzív harcra készül Hán Júniszban, amelyet a Hamász kulcsfontosságú erődjének tartanak, ahol számos vezető tartózkodhat - jelentette Alan Fisher, az Al Jazeera tudósítója.

Az izraeli hadseregnek azonban óvatosan kell ott mozognia, mivel sejthető, hogy számos túsz is lehet ott - mondta Fisher, aki Kelet-Jeruzsálemből tudósít.

"Ez mind része annak a tervnek, hogy a hadműveletet délebbre helyezzék át" - mondta. "Valószínűleg azt látjuk, hogy [az izraeli hadsereg] intenzív művelete négy-öt hétig, január közepéig meghosszabbodik".