Jegybankelnöki valóságshow

Hírek2017. okt 29.Növekedés.hu

Trump elnök újabb valóságshow-t csinál, csak ezúttal a világ legbefolyásosabb pénzügyi pozíciója a főnyeremény. A Bloomberg szerint Donald Trump egyre kevésbé hajlik arra, hogy Gary Cohn-t nevezze ki Janet Yellen utódjának a Federal Reserve, az amerikai jegybank élére. Janet Yellen mandátuma 2018. februárjában jár le. Újrajelölése persze elképzelhető, de ez okozna némi meglepetést azért. Yellent liberális demokratának tartják, ráadásul kritizálta Trump pénzügyi szabályozási törvényjavaslatát, amely a válság előtti állapotba lazítaná vissza a felügyeleti hatóságok jogkörét. Favorit még Jerome Powell, egy befektetési alap volt menedzsere, stanfordi közgazdász, aki jelenleg tagja a Fed igazgatóságának, valamint Kevin Warsh, a Fed egyik volt regionális kormányzója, a Morgan Stanley befektetési bank korábbi bankára. Warsh családja egyébként bőkezű támogatója a republikánusoknak. A jelöltek listáján szerepel még John Taylor, aki még az idősebb Bush elnök alatt volt a pénzügyi tárca egyik tisztségviselője, jelenleg a Stanford Universityn tanít közgazdaságtant. És persze azért ott van Gary Cohn, veterán Wall Street-i bankár is, aki az elnök mellett működő Nemzeti Gazdasági Tanács elnöke. Sokáig úgy tűnt, hogy Cohn lesz a sima befutó. Aztán tett egy-két megjegyzést arra, ahogy Trump az augusztusi Charlottesville-i faji zavargásokat kezelte, kritizálta, hogy Trump nem ítélte el a nácikat. Megfigyelők szerint Trumpnál ezzel leírta magát. A Goldman Sachs korábbi elnökének jegybanki ambíciói azért is hiúsulhatnak meg, mert az elnöknek nagy szüksége lenne rá adózási tervei megvalósításánál. Trump aztán húzott egy váratlant és a Fox Business-nek elmondta, hogy Janet Yellenra, Jerome Powellre és John Taylorra szűkítette le a kört. Az elnök november 3-án, ázsiai körútja előtt jelenti be Yellen utódját. Trump kikérte a republikánus szenátorok véleményét is - megvolt tehát a közönségszavazás is. Tim Scott dél-karolinai szentár szerint egyértelműen Taylorra esett a választás. Meglátjuk, hogy ki mellett dönt végül Trump a nagy amerikai jegybankelnöki valóságshowban.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.