Nem csitul Katar elszigeteltsége

Hírek2017. okt 29.Növekedés.hu

Katar a világ toronymagasan leggazdagabb országa. A kicsi állam elsősorban a gázvagyonából szerezte mesés jövedelmét és építette ki hihetetlen életszínvonalát. Szunnita szomszédainak ez is szúrhatta a szemét, ahogyan az is, hogy Katar jó viszonyt ápolt a perzsa és síita vallású Iránnal, ezért 8 arab állam teljesen elszigetelte Katart. Igen ám, de a világ leggazdagabb államát nem könnyű térdre kényszeríteni, repülővel és hajóval is ellátja magát, ha szárazföldi határai le is vannak zárva. Sőt, a nagy nekibuzdulásnak immár igazi nyertesei is vannak, talán nem meglepő, nem Katar és nem az ellenfelei, hanem ebből is a nagyhatalmak profitáltak. Amióta 8 arab állam Katar ellen fordult, a kis emírség gondolt egy nagyot és bőszen fegyverkezni kezdett. Vett már modern fegyvereket, repülőgépeket, hadihajókat az Egyesült Államoktól, Olaszországtól és Nagy-Britanniától, legutóbb pedig éppen Oroszországgal kötött hadi egyezményeket. Az ügyes balanszírozásnak köszönhetően a nagyhatalmak egyre békülékenyebb hangot ütnek meg immár Katarral szemben. Az Egyesült Államok korábban maga is szélsőséges szervezetek finanszírozásával vádolta meg a kis államot, legutóbb azonban éppen hátrább lépett egyet a vádaskodásban.  

SIKERSZTORIK
Richard Branson: a mindennapi sportolás készít fel a sikerekre
Branson szerint egy nap nem múlhat el sport nélkül. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.
Siker2019. ápr 20.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Ezek a döntések tették Steve Jobs-t a világ egyik legsikeresebb üzletemberévé
Steve Jobs rengeteg manipulatív taktikát alkalmazott a világ legerősebb vállalatvezetőivel szemben.
Siker2019. ápr 19.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.