Jelentős európai elismerést kapott a Richter

Hírek2019. júl. 5.Növekedés.hu

Első lett az „Europe Global Champions” kutatás-fejlesztés kategóriájában.

Az Emerging Europe, a közép-és kelet európai térség üzleti lehetőségeivel, politikai és kulturális helyzetével foglalkozó hírportál megnevezte azokat a vállalkozásokat, amelyeket teljesítményük alapján „Europe Global Champions” (Európa Világméretű Bajnokai) elismeréssel illetett. 

A díj azoknak a vállalatoknak a teljesítményét ismeri el, amelyek a 2018-as esztendőben az térség határain túl is megerősítették helyzetüket, szerves növekedés vagy vállalatfelvásárlások útján. 

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) londoni székházában megtartott díjátadó ünnepségen a világító berendezéseket gyártó lengyel LUG kapta az „Az Év Vállalata” címet. „Az Év Legjobb Külföldi Beruházás Élénkítő Stratégiája” (FDI) elismerést a litván Vilnius nyerte, megelőzve  Poznant és Debrecent. 

A „Kutatás-Fejlesztés” kategóriában az innovációt előtérbe helyező magyar gyógyszeripari vállalat, a Gedeon Richter lett az első, és a Jaguar Land Rover technológiai szempontból rendkívül modern szlovákiai, nyitrai gyára lett a „Legjobb FDI Projekt”.

„Az Év Regionális Bajnoka” kitüntetést a román Grampet Csoport érdemelte ki. 

A társadalmi kategóriában néhány rendkívül innovatív programot ismertek el. „Az Év Egyenlőség Barát Kezdeményezése” Ljubljana városának „LGBT+Bizonyítványa lett; ebben a kategóriában a magyar Mátra Resort a harmadik helyen végzett.

„Az Év Fiatal Influencer-je” díjat a lengyel Mateusz Hołda kapta. 

Az ünnepségen részt vett a Világbank vezérigazgatója, Kristalina Georgieva, aki a klímaváltozás elleni, valamint a nemek egyenjogúságáért végzett munkájáért, és két hivatalban lévő miniszterelnök, a görög Alexis Tsipras és az észak-macedóniai Zoran Zaev, akik a két ország közötti, közel 30 éves név-viselési vita sikeres lezárása elismeréseképpen különdíjakat kaptak.