Jöhet a pénzeső a vállalkozásoknál az NGM programja szerint

Hírek5 órájaMTI

Fontos szerep vár a következő évek során a gazdaságélénkítésben a kis- és közepes vállalkozásokra (kkv), a kormány ezért új finanszírozási lehetőségeket nyit meg előttük - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtótájékoztatóján.

Lóga Máté elmondta, hogy

a Széchenyi Kártya Program feltételei kedvezőbbé válhatnak, a kkv-k emellett számíthatnak beruházásokat és versenyképességet támogató tőkeprogramra, új exportélénkítő hitelprogramra, tőkekihelyezéseket támogató hitel- és tőkeprogramra, beruházásokat célzottan támogató programokra, digitalizációs csomagra, vállalkozásfejlesztési programokra, valamint elektromosautó-támogatási programra is.

Szabó István Attila, a Garantiqa elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy az InvestEU garanciaprogram elsőként a CIB Bank, az MBH Bank és az Oberbank ügyfelei előtt nyílik meg. Hamarosan csatlakozhatnak új közvetítők is, a kereslet függvényében a keret növelése szintén elképzelhető - tette hozzá.