Kiderült - ennyivel nő az MVM-nél dolgozók bére

Hírek2023. feb. 28.Növekedés.hu

Január elsejével átlagosan havi bruttó 65 ezer forinttal emelkedik a nemzeti energetikai nagyvállalat munkavállalóinak bére - olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.

Az MVM Csoport vezetése sikeresen megállapodott a társasági érdekképviseletekkel és üzemi tanáccsal a cégcsoporthoz tartozó integrált vállalatok munkavállalóinak 2023-as bérfejlesztéséről. Az egységes béremelés mértéke a tagvállalatok bérszínvonalához és gazdasági teherviselő képességéhez igazodik. Az alapbérfejlesztés az év elejéig visszamenőlegesen érvényes, havonta átlagosan bruttó 65 ezer forintot tesz ki.

Az állami tulajdonú MVM Csoport a nemzetközi energiaválságban meghatározó szerepet visz a hazai rezsivédelemben és az ellátásbiztonság garantálásában. Az Energiaügyi Minisztérium a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétének és jelentőségének erősítését várja el a társaság megújult vezetésétől. A cégcsoport hatékony és eredményes működéséhez elengedhetetlen a tapasztalt szakemberek megtartása, magas színvonalú munkavégzésük anyagi elismerése.