Kínai kortárs művészek kiállítása

Hírek2019. okt. 4.Növekedés.hu

Tizenegy kortárs kínai művész munkáival ismerkedhetnek meg a látogatók az Ybl Budai Kreatív Ház kiállításán, a Derengés: Akarat és forma című tárlaton. A kiállítás gazdag tartalmat, sokféle kifejezési formát és számos művészeti ágat foglal magába, melyek hűen tükrözik a művészek új felfogását és kifejezőkészségét. A kiállítás 2019. október 9-én, 18 órakor nyit.

Az Ybl Budai Kreatív Ház 2018. májusi megnyitása óta impozáns bemutatóhelyévé vált a hazai és a távol-keleti kortárs képzőművészetnek. A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója előtt tisztelegve idén ősszel tizenegy kortárs kínai művészt felvonultató kiállításnak adunk otthont. 

Kiállító művészek: Jia Shanguo, Lei Ziren, Zhang Chunhua, Li Hongbo, Wang Guofeng, Weng Fen, Zhou Song, Zhu Mintao, Ren Rong, Feng Jiali és Xia Xuebing.

A Derengés: Akarat és forma című kiállítás bemutatja a kortárs kínai művészet sokféleségét és annak vitalitását az ország társadalmi átalakulásának közepette. A kiállítás gazdag tartalmat, sokféle kifejezési formát és számos művészeti ágat foglal magába, melyek hűen tükrözik a művészek új felfogását és kifejezőkészségét. Valamennyi kiállítási tárgyban felfedezhetők a művészek autonómiája és kreativitása – éppen ez a modern kínai művészet egyik legfőbb értéke. 

  • Helyszín: Ybl Budai Kreatív Ház (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.)
  • Időpont: 2019. október 9., szerda 18 óra
  • Érkezés: 17.30 órától
  • A kiállítás látogatható: 2019. november 3-ig