Újabb nemzetközi sikert arattak a Pallas Athéné kiválósági ösztöndíjasok

Hírek2019. nov. 11.Növekedés.hu

Ismét kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói, akik mindkét selejtezőcsoportukat megnyerve jutottak a mexikói Business & Management Case Competition esettanulmány-verseny nagydöntőjébe, ahol végül a második helyet szerezték meg.

2019. október 28. és november 2. között rendezték meg a mexikói Guadalajarában a Business & Management Case Competition esettanulmány-versenyt, 12 egyetemi csapat részvételével. A verseny két selejtező fordulóból és egy nagydöntőből állt össze.

A kolozsvári csapatot

  • Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 3. év, Székelyudvarhely),
  • Boga Balázs (Menedzsment, 2. év, Marosvásárhely),
  • Izsák Réka (Pénzügy és bank, 2. év, Csíkszereda)
  • és Jakó Zsolt (Menedzsment, 3. év, Marosvásárhely) képviselték.

Barabási Tamás és Jakó Zsolt 2019. júniusában kaptak egy tanévre szóló Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat a PADE Alapítványtól. A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente egyetemi tanár, dr. Györfy Lehel-Zoltán egyetemi docens és dr. Rácz Béla-Gergely egyetemi adjunktus voltak.

Az első fordulóban a csapatok a világ egyik vezető pékipari vállalatának, a Bimbo Groupnak készítettek stratégiát.

Ebben a fordulóban kiválóan teljesített a kolozsvári csapat, akik a University of Washington és a kanadai University of Alberta csapatát megelőzve végeztek a csoport első helyén.

A második fordulóban egy helyi tequilagyártó vállalat számára kellett nemzetközi értékesítési stratégiát kidolgozni.

A kolozsvári csapat ebben a fordulóban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így ismét csoportelső helyen végzett az amerikai University of Vermont és a skóciai University of Glasgow csapata előtt, elnyerve ezzel a jogot, hogy a verseny nagydöntőjében szerepelhessen.

A nagydöntőbe a négy legjobb teljesítményt nyújtó egyetem csapata jutott be, ahol a kolozsvári fiatalok ismét kiváló produkciót bemutatva végül a dobogó második fokára állhattak fel.

A kolozsvári magyar közgazdász hallgatók e kiemelkedő eredményt röviddel azután érték el, hogy a Norwegian School of Economics nemzetközi esettanulmány versenyén szintén második helyezést szereztek, alig mintegy két hét után megismételve az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzés máig legkiemelkedőbb hallgatói teljesítményét.