Koronavírus: egyre többen kerülnek kórházba Magyarországon, ismét rekordot döntött a halottak száma

Hírek2020. nov. 2.Növekedés.hu

Egy nap alatt több mint kétszáz fővel emelkedett az új típusú koronavírus miatt kórházban fekvő betegek száma Magyarországon, és ismét rekordot döntött, további hetvennel nőtt a halálesetek száma a hétfőn megjelent kormányzati adatok szerint.

koronavirus.gov.hu-n közölt adatok szerint 3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 82 780 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 70 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1889 főre emelkedett, 20 476-an pedig már meggyógyultak.

A kórházban ápolt koronavírusos betegek száma az egy nappal korábbi 4205-ről 4417-re emelkedett, közülük 317-en vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben hangsúlyozták, hogy 

hétfőtől szigorították a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, így már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, azt csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, büntetést kap, aki nem tartja be a szabályokat.

Hozzátették, hogy az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Mint írták, kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Rámutattak, hogy

a kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.  Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.