Koronavírus: filmeken mutatják be az új járványügyi szabályozásokat

Hírek2021. júl. 10.MTI

Több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb járványügyi információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Az ügynökség az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte, hogy az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon: megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók.

Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, amellyel szabaddá vált az utazás Európában - írták. Az MTÜ a tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat.

Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket - milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan

- olvasható a közleményben. A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is.

A közlemény szerint "a kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében".

A kisfilmek hamarosan több nyelven feliratozva is elérhetők lesznek (német, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, román, spanyol, olasz, francia), a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube csatornáján - írták.