Közös projektet valósít meg a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt., a Budapesti Corvinus Egyetem és a suIT SOLUTIONS Informatikai Szolgáltató Kft.

Hírek2 órájaNövekedés.hu

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. (mint konzorciumvezető), a Budapesti Corvinus Egyetem és a suIT SOLUTIONS Informatikai Szolgáltató Kft. konzorciumot alkotva támogatási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú, „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásra. A benyújtott „Komplex és integrált Biztosításközvetítő és -nyilvántartó Rendszer” elnevezésű, 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00172 azonosítójú projektet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt teljes költségvetése 1.177.000.000 Ft, melyből 798.650.000 Ft vissza nem térítendő támogatás formájában valósult meg.

A projekt 2020. október 1-jén indult, és 2024. szeptember 30-án sikeresen lezárult.

Biztosítási ágazati projektünk célja egy komplex ügyfélkapcsolat-kezelő és kiszolgáló rendszer fejlesztése volt, amely a lakossági biztosításokra fókuszál. Szolgáltatásaink lefedik az igényfelmérést, a szerződéskötést, a szerződések megújítását, a kárrendezésben való segítségnyújtást és a biztosítási alkuszi tevékenységek teljes spektrumát, mind online, mind személyes tanácsadáson keresztül. Rendszerünk integrálja a különböző csatornákat, így hatékonyabban tudjuk kiszolgálni a fogyasztói igényeket, mint a jelenlegi piaci szint.

Az online biztosításkötés gyorsaságát – például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, lakásbiztosítás, Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, utasbiztosítás és Casco biztosítás esetén – a biztosítási alkuszi szolgáltatások szakértelmével ötvözzük.

Célunk egy olyan perszonalizált és integrált ügyfélkiszolgáló rendszer megalkotása volt, amely a jelenlegi biztosítási piacon elérhető megoldásokhoz képest hatékonyabban támogatja a lakosság szükségleteit.