Közös vállalatot alapít a 4iG és a Rheinmetall

Hírek2022. nov. 4.Növekedés.hu

A 4iG Nyrt. tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG és a Rheinmetall AG közös informatikai leányvállalatot alapít Budapesten Rheinmetall 4iG Digital Services Korlátolt Felelősségű Társaság néven - olvasható a közleményben.

2022. november 3-án a felek megállapodtak a szindikátusi szerződés aláírásával abban, hogy a 4iG a Közös Vállalat üzletrészének 51%- ával rendelkező többségi tulajdonos lesz, a Rheinmetall pedig 49%-os tulajdoni részesedéssel fog rendelkezni.

Az alapításhoz szükséges minden feltétel teljesülése után a felek intézkednek a cégbírósági bejegyzéshez szükséges lépések megtétele érdekében.

A Közös Vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall globális leányvállalatai számára Magyarországon és világszerte.

Az üzleti igények és lehetőségek alapján az új Közös Vállalat tervezi, hogy fokozatosan bővíti szolgáltatásainak körét a belső és külső ügyfelek számára egyaránt. Az új Közös Vállalat mindkét fél számára előnyös: megerősíti a Rheinmetall informatikai képességeit, miközben a 4iG számára nagyobb hozzáférést biztosít az informatikai szolgáltatások globális piacához.