Közösen lépett a Volánbusz és a MOL

Hírek2022. dec. 22.Növekedés.hu

A Volánbusz és a MOL stratégiai partnerségének köszönhetően a két vállalat idén is jelentős összeggel támogatja karácsony előtt a hazai segítő szervezetek munkáját. Az 1-1 millió forint értékű üzemanyagkártyákat Kruchina Vince, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Bacsa György, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója adta át.

A Volánbusz az ország 3155 településéből 3147-et szolgál ki, évente 17,5 millió helyi és helyközi járata mintegy 402 millió kilométert tesz meg. A szolgáltatásnyújtás során a társaság jelentős mennyiségű, évente több mint 126 millió liter üzemanyagot használ fel, melyet partneri együttműködés keretében a MOL Magyarország biztosít.

A két társaság stratégiai partnersége és elköteleződése a civil szervezetek munkájának támogatása mellett immár a negyedik évben tette lehetővé az adományozást.

A felajánlásnak köszönhetően a vállalatok vezetői 2022. december 22-én az alábbi négy jótékonysági szervezet képviselői számára nyújtottak át szervezetenként 1 millió forint értékű üzemanyagkártyát:

  • Ökumenikus Segélyszervezet;
  • Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat;
  • Peter Cerny Alapítvány;
  • Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért.

Az ötödik támogatott szervezet, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a közmédia „Jónak lenni jó!” elnevezésű adománygyűjtő akciójának keretében, 2022. december 18-án vette át az 1 millió forint értékű üzemanyagkártyát.