Lábon lőtte magát Oroszország

Hírek2024. jan. 2.F. P.

Oroszország elismerte, hogy miközben reggel nagy erőkkel bombázták Ukrajnát, tévedésből egy saját falujukat is letarolták. Míg eddig Moszkva örült, hogy az izraeli háború elvonja a figyelmet Ukrajnáról, most tesz róla, hogy szó szerint nagyot szóljanak az ottani események.

Reggel Oroszország ismét heves rakétámadást indított Ukrajna ellen, ennek során azonban hiba történt, mivel egy, az ukrán határtól 150 km-re, tehát mélyen Oroszországban fekvő falut is lebombáztak a The Guardian szerint.

Az eseményt később az orosz hadsereg is megerősítette: közleményük szerint műszaki hiba vagy tévedés miatt egy repülő a Voronyezs régióban lévő Petropavlovka falu fölött bocsátotta ki a robbanó tölteteket, ennek során 6 házat találtak el.

Voronyezs régió kormányzója is nyilatkozott: ő hét megsemmisült háztartást említett, a falu lakóinak egy részét ki kellett telepíteni.

Áldozatokról vagy sérülésekről nem számoltak be.

Az utóbbi napokban Oroszország dühösen lövi Ukrajnát, a célpontokkal látszólag nem foglalkoznak, azok polgáriak is lehetnek.

Mindezt elvileg válaszként arra, hogy Ukrajna is nap mint nap lövi az orosz területeket, ez azonban két ellenmondásra is felhívja a figyelmet a korábbi orosz kommunikációt illetően.

Egyrészt, ha ennyire komolynak találják Ukrajna légitámadásait, ami orosz területre is kiterjeszti a konfliktust, akkor ez már mindkét oldal "hadművelete", vagyis háború.

Másrészt Oroszország örült, amikor az izraeli háború elvonta a nyugat figyelmét Ukrajnáról, de most az igen heves és látványos, Kijevet is érintő és polgári áldozatokat is követelő bombázások igencsak visszairányítják a figyelmet az orosz-ukrán háborúra.