Lázár János új útfejlesztésekről tárgyalt

Hírek2022. dec. 3.Növekedés.hu

Az M0-s nincs napirenden, viszont a HÉV-vonalak fejlesztése rövidesen elindulhat- írja az építési és közlekedési miniszterre és a pomázi polgármesterre hivatkozva a VG.hu.

A napokban Lázár János építési és közlekedési miniszterrel és munkatársaival tárgyalt Pomáz polgármestere – amiről Leidinger István számolt be a közösségi oldalán.

A megbeszélésen szó esett a 11-es út (Budapesttől Tátig tartó másodrendű főút, hossza 72 kilométer) felújításáról, az MO továbbépítéséről, illetve a HÉV-fejlesztéséről is - számol be a VG.hu cikke.

Leidinger István szerint az M0-s továbbépítése egyenlőre nem várható, legalábbis a mi életünkben.

A 11-es és 10-es út összekötésén a tervezők bár dolgoznak, egyelőre ez sem fog megvalósulni, és új állami útépítés 2023-ban egyáltalán nem lesz.

Mindez természetesen a térséget is érinti, ezért legfeljebb 2024 második felében várható az északi, a 11-es főút és Pomáz déli határa között haladó fél-elkerülő közbeszerzési kiírása.

A háborús helyzet és az energiaválság miatt a kormány már korábban halasztásokat rendelt el bizonyos állami beruházásoknál.

Azokat a projekteket, amelyeknél nem indult el a kivitelezési szakasz, felfüggesztik. 

A HÉV-fejlesztéseket nem állítják le, ezek a projektek prioritást kaptak, így a H5-ös is. A HÉV-vonalak korszerűsítéséhez szükség lesz az uniós forrásokra is - teszi hozzá a VG.hu.