Lengyelország kiegészítő nyugdíjrendszert vezet be

Hírek2018. szept 28.Növekedés.hu

A lengyel kormány támogatásáról biztosította az önkéntes, a munkáltatók által támogatott nyugdíjprogram-tervet, amely új ön-gondoskodási lehetőséget nyit a nyugdíjas-kori biztonság megteremtésére. Mateusz Morawiecki miniszterelnök tájékoztatása szerint az új, Alkalmazotti Tőke Nyugdíj Rendszer (PPK) a konzervatív lengyel kormány újabb szociális támogatási programja, amely a családok pénzügyi biztonságát szolgálja. Az új rendszer keretei között a munkáltatók az alkalmazottak bruttó bérének 1,5 százalékát minden hónapban befizetik az érintett dolgozók egyéni megtakarítási számlájára. Az alkalmazottaknak, keresetük függvényében, havi bruttó bérük 0,5-2 százalékát kell befizetniük ugyanerre a számlára. A kormány minden évben egyszeri 240 zlotyval egészíti ki a felgyűlt összeget (1 zloty =75,75  Ft). Az új szabályrendszer jövő év elején lép hatályba és teljes körű, országos érvényesítésére 2021 januárjától kerül sor.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.